Роль атмосферы и гидросферы в сохранении равновесного состояния Земли (геоизостазии) - Тяпкин, К.Ф.; Тяпкин, О.К.; Довбнич, М.М. (Доповіді НАН України, 2010)
На пiдставi дотримання принципу геоiзостазiї Землi, що обертається, розглянуто участь деформацiй земної кори у пересуваннi повiтряних та водних мас в атмосферi та гiдросферi. Пiдкреслено необхiднiсть врахування цих природних явищ у гiдрометеорологiї, а також при розв’язаннi геоекологiчних задач.