Про товщинні пружноелектричні коливання п'єзокерамічних шарів з викривленими граничними поверхнями - Шульга, М.О. (Доповіді НАН України, 2010)
Рiвняння пружноелектричних центральносиметричних коливань у сферичних координатах наведенi в операторнiй гамiльтоновiй формi за радiальною координатою. Використовується єдина форма спiввiдношень для сферичних, цилiндричних i прямокутних координат.