Застосування теоретико-групового аналізу до рівнянь ядерної геофізики - Цифра, І.М. (Доповіді НАН України, 2010)
Дослiджується застосування групового аналiзу до прямих i обернених задач ядерної геофiзики. Знайдено групу Лi симетрiї рiвняння сповiльнення нейтронiв i побудовано анзаци, якi редукують рiвняння сповiльнення в тривимiрному просторi до звичайного диференцiального рiвняння. Отримано розв’язок цього рiвняння для випадку, коли асимптотична довжина релаксацiї не стала величина, а є певною функцiєю вiд енергетичної змiнної.