Структурно-функціональний стан нирок та підшлункової залози щурів після тривалої дії новітньої таргетної сполуки — похідного малеіміду - Харчук, І.В.; Філінська, О.М.; Яблонська, С.В.; Рибальченко, Т.В. (Доповіді НАН України, 2010)
Встановлено, що нова таргетна сполука — похiдне малеiмiду 1-(4-Cl-бензил)-3-Cl-4-(CF3-фенiламiно)-1Н-пiрол-2,5-дiон не викликає iстотних структурних змiн у гломерулярному та тубулярному апаратi кiркових нефронiв нирок, а також порушення вмiсту сечовини, хлоридiв i креатинiну в сироватцi кровi щурiв пiсля 20-тижневого iнтрагастрального введення. У пiдшлунковiй залозi похiдне малеiмiду спричиняє зростання частки екзокриноцитiв iз збiльшеними ядрами, що свiдчить про активацiю зовнiшньо-секреторної функцiї органа.