Декомпозиция двумерных геометрических объектов - Гиль, Н.И.; Романова, Т.Е.; Злотник, М.В. (Доповіді НАН України, 2010)
Розглядається алгоритм, що реалiзує декомпозицiю довiльних двовимiрних φ-об’єктiв, межа яких утворена об’єднанням дуг кiл та вiдрiзкiв прямих. Запропонований пiдхiд є ефективним для побудови Φ-функцiй складених φ-об’єктiв при математичному моделюваннi задач геометричного проектування. Алгоритм грунтується на видiленнi класу базових φ-об’єктiв, для яких вiдомi Φ-функцiї. Наведено результати чисельних експериментiв.