Деякі розрахунки щодо енергетичної ефективності біопалив - Білодід, В.Д.; Тарасенко, П.В. (Інститут загальної енергетики НАН України, 2008)
Проведено детальний аналіз із визначенням енергоємності біопалив (біоетанолу та біодизельного пального) для умов України з урахуванням витрат енергії на вирощування сировини, її збирання, транспортування, зберігання, а також переробку на рідкі види палива за існуючими технологіями.-------------