Фактори екологічного впливу електроенергетичних об'єктів на довкілля - Нечаєва, Т.П.; Шульженко, С.В.; Сас, Д.П.; Парасюк, М.В. (Інститут загальної енергетики НАН України, 2008)
Розглянуто та проведено класифікацію основних факторів впливу об'єктів електроенергетики на довкілля: атмосферне повітря, водні та земельні ресурси. Визначено особливості екологічного впливу традиційних і нетрадиційних джерел генерації електроенергії на довкілля.-------------