Микроструктурные исследования формирования первичного зерна аустенита после кристаллизации углеродистых сталей с 0,5–0,7% С - Борисенко, А.Ю.; Кононенко, А.А.; Бабаченко, А.И.; Науменко, Л.Д. (Доповіді НАН України, 2010)
Досліджено формування первинного зерна аустеніту у вуглецевих сталях з 0,5–0,7% С після кристалізації. Встановлений зв'язок первинних зерен аустеніту з його вихідною дендритною будовою. В структурі литих сталей з 0,5–0,7% С спостерігаються два типи міжкристалітних границь: міждендритні, що утворюються при зростанні дендритних гілок, і внутришньодендритні, що перетинають дендрити в довільних напрямках.