Порівняльний аналіз експресії онкогенів RET/PTC1 та RET/PTC3 у папілярних карциномах щитоподібної залози дітей з найменш та найбільш постраждалих регіонів, що народилися до і після Чорнобильської катастрофи - Воскобойник, Л.Г.; Костюченко, Н.М.; Пушкарьов, В.М.; Ковзун, О.І.; Зурнаджи, Л.Ю.; Богданова, Т.І.; Тронько, М.Д. (Доповіді НАН України, 2010)
Проведено порівняльний аналіз експресії онкогенів RET/PTC1 та RET/PTC3 у папілярних карциномах дітей з різних регіонів України, що народилися до та після аварії на Чорнобильській АЕС. Встановлено, що у дітей з найбільш забруднених внаслідок Чорнобильської катастрофи регіонів України, що народилися до аварії, переважали карциноми з наявністю онкогенів RET/PTC з превалюванням RET/PTC3 форми. У дітей, народжених після аварії, та дітей з найменш забруднених територій більшість пухлин характеризувалася відсутністю генетичних змін. Відсоток перебудов RET/PTC1 був майже однаковим в усіх досліджених групах. Отримані дані свідчать про можливий вплив радіаційного опромінення на індукцію RET/PTC3 онкогенів, однак відсутність вірогідної різниці внаслідок невеликої кількості спостережень не дозволяє поки що зробити об'єктивних та переконливих висновків.