Протипухлинна дія препарату амітозин та його аналога амітозинобераміду на пухлини рослин - Потопальська, Ю.А.; Юркевич, Л.Н.; Негребецька, Е.М. (Доповіді НАН України, 2010)
Вивчено вплив препарату амітозин та його аналога амітозинобераміду на розвиток пухлин каланхое, індукованих вірулентною бактерією Agrobacterium tumefaciens. Також досліджено власну флуоресценцію амітозину та амітозинобераміду і встановлено, що обидва препарати проникають у клітини пухлин каланхое і пригнічують їх розвиток, виявляючи при цьому здатність до власної флуоресценції.