Влияние механохимической обработки на свойства MoO3 - Литвин, Н.С.; Халамейда, С.В.; Зажигалов, В.А. (Доповіді НАН України, 2010)
Показано, що завдяки механохімічній обробці (МХО) MoO3 у різних середовищах можна змінювати кристалічну модифікацію оксиду та відносний вміст його кристалографічних площин. В результаті обробки встановлено збільшення Sпит і зменшення розміру частинок. Проведена МХО дає змогу отримати каталізатори з високою селективністю за C2H4 й CH2O при окисненні C2H5OH.