Некоторые особенности неконвективного синтеза V–Mo-оксидных катализаторов - Халамейда, С.В. (Доповіді НАН України, 2010)
Механохімічною, гідротермальною, мікрохвильовою й ультразвуковою обробками у водному середовищі отримано композиції в системі V2O5 — димолібдат амонію. Досліджено хімічні та фазові перетворення, які відбуваються в системі як на стадії синтезу, так і при подальшій термічній обробці. Встановлено утворення прекурсорів каталітично активних фаз та формування мезо-макропоруватої структури.