Загальні риси та специфічні відмінності паливно-енергетичних балансів країн Європи та України в розрізі інтеграційних тенденцій в європейській енергетиці - Новосельцев, О.В.; Каплін, М.І. (Інститут загальної енергетики НАН України, 2008)
Проаналізовано загальні проблеми, риси та специфічні відмінності формування паливно-енергетичних балансів (ПЕБ) країн Європи та України в розрізі інтеграційних тенденцій в європейській енергетиці. Розроблено економіко математичну модель для рішення задач співставного аналізу й оптимізації ПЕБ країн Європи та України в умовах інтеграційних процесів.----------