Новая крупная гипсовая пещера Украины — Мушкарова яма: оценка перспектив и направлений поисков новых лабиринтов на основе космофотодешифрирования - Покалюк, В.В.; Стефанишин, И.М.; Грачов, А.П.; Мусияченко, С.Т. (Доповіді НАН України, 2010)
Описано нову велику гіпсову печеру України — Мушкарову яму, що розташована на півдні Тернопільської області, в межиріччі Серета та Нічлави. Визначено перспективи й напрями пошуку нових порожнин у гіпсах за допомогою космофотодешифрування поверхневих проявів карсту.