Розбиття графів методом незалежних підмножин - Провотар, T.M.; Протасова, K.Д. (Доповіді НАН України, 2010)
Запропоновано метод незалежних підмножин, що дозволяє побудувати вершинні розбиття графів з контрольованими індексами підмножин розбиття.