Новый метод решения задач теории вязкоупругости анизотропных сред - Шевченко, В.П.; Нескородев, Р.Н. (Доповіді НАН України, 2010)
Запропоновано новий метод розв'язання крайових задач лінійної теорії в'язкопружності. Метод базується на чисельному розв'язанні інтегральних рівнянь стану середовища. Вказано співвідношення для знаходження резольвент інтегральних рівнянь, що зв'язують напруження і деформації, а також наведено рівняння закону Гука в будь-який момент часу.