Особливості структури клітин епідермісу підводних листків деяких гідрофітів - Недуха, О.М. (Доповіді НАН України, 2010)
Методами сканувальної та трансмісійної електронної мікроскопії досліджена ультраструктура клітин епідермісу підводних листків Myriophyllum spіcatum, Potamogeton pectinatus та Potamogeton perfoliatus, які зростали на р. Псел. Вперше описані кутикулярні пори в клітинах епідермісу підводних листків досліджуваних гідрофітів. Показана відсутність продихів у підводних листках цих рослин. Встановлені особливості структури кутикули на поверхні листків та особливості ультраструктури фотосинтезуючих клітин епідермісу залежно від виду.