Поліелектролітні гідрогелеві мембрани на основі вінілових мономерів - Коновалова, В.В.; Самченко, Ю.М.; Стадній, І.А.; Побігай, Г.А.; Полторацька, Т.П.; Покровський, В.О.; Бурбан, А.Ф.; Ульберг, З.Р. (Доповіді НАН України, 2010)
Гідрогелеві сульфовмісні мембрани отримано шляхом радикальної співполімеризації сульфопропілакрилату калію та стиренсульфонату натрію, з акриламідом й акрилонітрилом. Проведено дослідження мембран методами термогравіметрії, мас-спекроскопії та ІЧ спетроскопії. Отримані зразки характеризуються термостабільністю до температур 70–90 °С. Значення повної обмінної ємності та коефіцієнта набрякання дають підстави вважати їх перспективними для використання як електролітних або протонопровідних мембран.