Перший в українській історіографії посібник із археографії - Журба, О.І. (Архіви України, 2011)
Рецензія на посібник: Заяць А. Є. Спеціальні історичні дисципліни: навч. посібник. – Л.: Львів. нац. ун-т, 2010. – Зошит 1: Археографія. – 120 с.