Організаційно-економічний механізм активізації інноваційної діяльності в Україні - Амоша, О.І. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2005)
Показано шляхи створення умов в Україні для переходу на інноваційну модель розвитку. Розглянуто роль промислових кластерів в активізації інноваційної діяльності, показано механізм їх формування. Подано аналіз функціонування в Україні технопарків, їх правового і нормативного забезпечення. Запропоновано комплекс заходів, що забезпечують розвиток України як інноваційної держави. ----------