Подібність автомодельних потоків газу та двофазного середовища з нестисливою компонентою - Вахненко, В.О. (Доповіді НАН України, 2010)
Запропоновано перетворення між визначальними рівняннями для ідеального газу і двофазного середовища з довільним об'ємним вмістом конденсованої фази. Доведено, що рух двофазного середовища в перетвореній системі координат з визначеною точністю подібний до руху ідеального газу, що дозволяє використовувати для розв'язання ударно-хвильових задач відомі методи газодинаміки ідеального газу. На прикладі задачі про сильну стадію вибуху в двофазному середовищі продемонстровано можливості розробленого методу.