К моделированию ситуации в задаче принятия решения с денежными доходами - Михалевич, В.М. (Доповіді НАН України, 2010)
Досліджується система прийняття рішень, ситуація в якій має числові наслідки з природним порядком як відношення переваг того, хто приймає рішення на них. При запропонованій інтерпретації виділяється досить широкий клас ситуацій, в яких той, хто приймає рішення, при погодженні з досить природними умовами може використовувати критерій вказаного виду, який залежить лише від закономірності, що описує випадковість в широкому сенсі — закономірність масового явища, що являє собою стан природи. Одержаний результат використовується автором при аналізі дій того, хто приймає рішення, в ситуації з наслідками довільного виду.