Проницаемость эритроцитов млекопитающих для молекул глицерина и ДМСО и степень сохранности клеток после замораживания-оттаивания - Жегунов, Г.Ф.; Денисова, О.Н. (Доповіді НАН України, 2010)
Досліджено проникність мембран еритроцитів ссавців для гліцерину та ДМСО, збереженість еритроцитів коня, бика, собаки та людини після кріоконсервування під захистом проникаючих кріопротекторів. Показано, що висока збереженість еритроцитів ссавців досягається при використанні ДМСО, оскільки коефіцієнт його проникнення на порядок вищий, ніж для гліцерину.