Історична наука за професором Бернгеймом: non multa, sed multum - Пронь, С.В. (Чорноморський літопис, 2010)
Автор, використовуючи матеріали досліджень німецького професора Бернгейма та сучасних українських і російських вчених, підіймає проблеми концептуально-теоретичного та практично-гуманітарного рівня сьогоденної історичної науки.