Петро Іванович Лященко: таємниці біографії вченого - Сінкевич, Є.Г. (Чорноморський літопис, 2010)
Автор наводить архівні дані щодо невідповідності фактичним даним загальноприйнятої офіційної дати народження та періоду навчання відомого дослідника історії народного господарства Петра Івановича Лященка. Здійснено спробу вияснити обставини, які змусили науковця вдатися до викривлення та приховування деяких епізодів власної біографії.