Шляхи підвищення мотивації ефективності використання трудового потенціалу - Шамілева, Е.Е. (Економіка промисловості, 2011)
Розглянута одна з найважливіших проблем ринкової економіки – мотивації та стимулювання трудового потенціалу, що постають у процесі трансформації економіки та формування нового якісного стану зайнятості, притаманного ринковим відносинам. Запропоновано практичні рекомендації щодо генезису мотиваційного механізму підвищення ефективності використання вітчизняного трудового потенціалу за умов становлення соціально орієнтованої ринкової економіки. Ключові слова: ефективність, трудовий потенціал, мотивація, зайнятість.