Фундаментальна наука і суспільний поступ - Мачулін, В.Ф.; Баранський, П.І. (№2, 2007)
Основне призначення фундаментальної науки — встановлення закономірностей певних явищ і процесів, що відбуваються у природі і суспільстві, добування нового знання, пошук істини.