“Історіограф Чернігівської губернії” (О. І. Ханенко) - Рахно, О. (Краєзнавство, 2009)
Стаття присвячена аналізу життєвого шляху, громадської та наукової діяльності голови Чернігівської губернської земської управи у 1870–1874 рр. О. І. Ханенка. Визначено основні віхи біографії, схарактеризовано його роботу у губернському земстві, громадських та наукових інституціях у другій половині ХІХ ст.