Усна історія як джерело у вивченні геноциду українського народу голодом 1932–1933 років - Веселова, О. (Краєзнавство, 2009)
У статті на основі документів архівів та документів усної історії — свідчень людей, які пережили геноцид голодом 1932–1933 років в Україні і вижили, та очевидців порівняльним методом показана адекватність змісту документів усної історії і архівних. Це підтверджує цінність свідчень як вартісних історичних джерел.