Державна політика, митна система й організація хлібної торгівлі Південної України у XIX ст. - Гордуновський, О. (Краєзнавство, 2010)
У статті охарактеризовано суть протекціоністської політики царського уряду Російської імперії в галузі хлібної торгівлі на території Південної України, ставлення регіонального чиновництва до професійних проблем місцевого купецтва, а також принципові зміни, які відбулися в державній митній справі та акцизних зборах протягом ХІХ ст.