“Нова жінка ”: унормовані образи жінки-суспільниці і жінки-трудівниці в радянській літературі України 1920–1930-х років - Лабур, О. (Краєзнавство, 2010)
У статті розглянуто процес унормування образів жінки-трудівниці та жінки-суспільниці як складових образу “нової жінки”. В центрі уваги репрезентація образів в радянській науковій, публіцистичній літературі, періодиці та жіночих журналах в України 1920–1930-х років.