Кополімери моно (N,N -диметил) гідразиду малеїнової кислоти та α-олефінів, синтез і властивості - Танчук, Ю.В. (Інститут бiоорганiчної хiмiї та нафтохiмiї НАН України, 2000)
Взаємодією несиметричного N,N-диметилгідразину з кополімерами малеїнового ангідриду з гексеном, октеном, деценом, додеценом, тетрадеценом і гексадеценом (кополімерангідрид) отримано водорозчинні поверхнево-активні поліелектроліти – полімила. Вивчено поверхневий натяг і адсорбцію полімил на межі розділу фаз водний розчин−повітря і міцелоутворення у розчині.