Гуманізм як складова принципу невідворотності юридичної відповідальності - Максимюк, О.Д. (Держава і право, 2010)
Характеризується взаємозв’язок двох принципів юридичної відповідальності (на прикладі кримінальної відповідальності) гуманізму та невідворотності. Ключові слова : відповідальність, невідворотність, гуманізм.