Метод доведення властивостей програм в композиційно-номінативних мовах IPCL - Панченко, Т.В. (№1, 2008)
Викладено композиційний метод верифікації систем спеціального класу – моделі багатоекземплярного виконання програм у серверному середовищі з паралелізмом у режимі почергового виконання з пере ключенням і взаємодією через спільну пам’ять. У роботі специфіковано задачу, побудовано відповідні моделі, сформульовано два варіанти часткової коректності програм на введених композиційних мовах та запропоновано методологію верифікації, що включає метод з лінійною складністю замість експоненційної.