Відновлення навчання в освітянських закладах у завершальний період Великої Вітчизняної війни (1943 - 1945 рр.) - Тонконог, О.І. (Культура народов Причерноморья, 2008)
Основною метою статтї є дослідження відновлення освітянської сфери протягом 1943 – 1945 рр., залучення до наукового обігу нового документального матеріалу з української істориї. Дана публікація є однією із спроб у переосмисленні зазначеної теми і знайде свій розвиток у подальших дослідженнях з історії України.