Терни на шляху євроiнтеграцiї українського суспiльства - Головаха, Є.I. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2008)
Невизначеність перспективи євроінтеграції України зумовлена низкою причин, аналіз яких зроблено в статті на основі об’єктивних характеристик соціально-економічного та політичного становища країни. Наведено великий масив даних, що дає можливість порівняти соціальне самопочуття громадян України та інших європейських держав. Вказано на основні перешкоди, які гальмують поступ України шляхом євроінтеграції.