Діалектика взаємозв’язку міжнародної трудової міграції та макроекономічного розвитку за умов глобалізації - Стаканов, Р.Д. (Культура народов Причерноморья, 2008)
Завданням даної статті було, провівши узагальнення та проаналізувавши дослідження науковців у сфері трудової міграції та її впливу на макроекономічний розвиток, запропонувати авторську модель впливу міжнародної трудової міграції на економіку країни-експортера робочої сили.