Доктринальні аспекти найменування фізичних осіб, які володіють правом на обов’язкову частку в спадщині - Ковальчук, Я.В. (Держава і право, 2011)
З’ясовується найменування фізичних осіб, які незалежно від змісту заповіту, володіють правом на обов’язкову частку в спадщині. Аналізуються погляди вчених-цивілістів на зазначену проблему, розділяється точка зору тих науковців, які стверджують, що вказаних учасників процесу спадкування можна називати необхідними або обов’язковими спадкоємцями.