О новых технических средствах, позволяющих повысить эффективность использования шахтных пород для охраны выроботок и уменьшить объемы их выдачи на поверхность - Кияшко, Ю.И.; Хворостян, Л.В. (Геотехническая механика, 2011)
У статті обґрунтовано необхідність використання способу підготовки виїмкових стов- пів штреками з малими (біля 9 м 2 ) площинами перетинів, подальшим їх розширенням при відробці стовпів лавами і залишенням пустих порід від розширення у вироблених просто- рах лав. Вдосконалена методологія визначення економічного ефекту від застосування за- пропонованого технологічного рішення.