Розуміння справедливості сучасною молоддю: досвід конкретно-соціологічного дослідження - Губар, О.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У статті зроблена спроба, використовуючи позитивістську методологію, вивчити стан і прогнозні тенденції правосвідомості сучасної молоді. Наведені результати пілотного конкретно-соціологічного дослідження розуміння справедливості сучасною молоддю. У правосвідомості молоді панують два суперечливих концепти справедливості. З одного боку, переважає моральне трактування цього складного явища, і в той же час моральність розуміється в суб’єктивістській індивідуалістичній методологічній традиції. Це свідчить про зростання гуманістичних засад в розвитку особистості й соціуму.