Соціально-психологічні основи спілкування: "етика відносин" та "інтуїція здібностей" (мовне вираження) - Білик, І.С. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
Стаття присвячується розгляду соціально-психологічних основ спілкування, зокрема виявленню, з’ясуванню й порівнянню українського та російського характерів з їх мовним вираженням. У досліджуваних українській та російській етнопсихіці виділено яскраво розвинені психічні функції – так звані «етика відносин» («програмна функція») й «інтуїція здібностей» («творча функція»).