Правова природа міжнародного приватного права і його місце в правовій системі України - Гречка, Т.А. (Держава і право, 2011)
Аналізуються основні наукові підходи щодо розуміння і пояснення правової природи міжнародного приватного права та його сутності (призначення. Міжнародне приватне право розглядається як складова частина міжнародного права, як складова частина цивільного права, як полісистемний комплекс, який частково відноситься до міжнародного (публічного) права, а частково – до внутрішньодержавного права.