Вiсiмнадцятирiчний президент Академiї наук - Ковтун, Г. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2008)
Кирило Григорович Розумовський (1728–1803) знаний у нашій державі як останній гетьман Лівобережної України. За його гетьманства були здійснені судова та військова реформи, проведено перепис населення, відстоювано давні українські права й привілеї. Менше відомо, що він був безпосередньо причетним до процесу становлення й розвитку Російської академії наук, президентом якої став у 18 років і понад півстоліття її очолював.