Науковi iдеї академiка В. М. Глушкова та розвиток сучасної iнформатики - Сергієнко, І.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2008)
У статті проаналізовано вплив ідей В.М. Глушкова на нинішній стан та розвиток інформатики і розроблення сучасних комп’ютерних технологій різного призначення. Наведено приклади конструктивних розробок комп’ютерних технологій інститутів ібернетичного центру НАН України, які створені останнім часом і ефективно застосовуються на практиці.