Теоретичні засади формування економічної безпеки у системі торгівлі нафтою і нафтопродуктами - Оліфіров, В.П.; Остапко, А.М. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Розглянуто чинники формування кон'юнктури внутрішнього ринку нафти і нафтопродуктів в Україні. Визначено вплив обсягів власного видобутку, імпорту сирої нафти, обсягів виробничих потужностей на формування пропозиції нафти на українському ринку. Продемонстровано основні напрямки формування попиту на означеному ринку.