Вітчизняний та зарубіжний досвід вдосконалення оплати праці на підприємствах - Лужеренко, М.М.; Єфремова, А.О. (Культура народов Причерноморья, 2009)
Мета дослідження - з урахуванням досягнень економічної науки та використання досвіду зарубіжної та національної практики виділити концепцію вдосконалення оплати праці, яка відповідатиме сучасним вимогам та сприятиме розв’язанню актуальних проблем підприємств у конкурентних умовах.