Синтез і властивості N (N′,N′-диметил-N′-гідроксиетиламоній) імідів карбонових кислот - Танчук, Ю.В. (Інститут бiоорганiчної хiмiї та нафтохiмiї НАН України, 2000)
Наведено результати дослідження реакції аддукта несиметричного N,N-диметил-гідразину і етиленоксиду з метилетерами карбонових кислот. Отримані N(N,N-диметил-N-гідроксіетиламоній)іміди вищих карбонових кислот є ефективними колоїдними поверхнево-активними речовинами. Вивчено їх поверхневу активність і міцелоутворення у водних розчинах.