Інноваційний розвиток у моделі становлення підприємницького середовища України - Михайлюк, М.А. (Культура народов Причерноморья, 2010)
В статті пропонується розглядати та оцінювати інноваційну модель діяльності підприємства через так звану бінарну природу створюваного ним продукту (послуги), що з одного боку має конкурентний зміст, тобто напряму пов’язаний з певними показниками, реально втіленими в товарі перевагами над іншим товаром-аналогом, а з іншого – підвищує науково-технологічний рівень підприємства, зумовлюючи інноваційні переваги інституціонального характеру, що і надалі стимулюють його розвиток до самовдосконалення. Ці переваги ми відносимо до структурно-інноваційних, тобто таких, що мають вплив на подальшу модель розвитку підприємства з огляду інноваційності його функціонування.