Пільгове оподаткування малого бізнесу в Україні: ретроспектива та перспективи - Борейко, В.І. (Вісник економічної науки України, 2011)
В статті досліджено особливості становлення системи оподаткування малого бізнесу в Україні, порівняно соціально-податкове навантаження на підприємства, що працюють на загальній та спрощеній системі оподаткування, оцінено новий Податковий кодекс на предмет сприяння його діяльності суб’єктів малого підприємництва, розроблено пропозиції для удосконалення системи оподаткування малих підприємств та фізичних осіб-підприємців.