Музично-акварельний кларнетизм Павла Тичини і Миколи Вороного в контексті західноєвропейської літературно-філософської думки - Колкутіна, В. В. (Культура народов Причерноморья, 2004)
В роботі досліджується синтез музичного та акварельного кларнетизму українських поетів П. Тичини і М. Вороного, розглядається та компаративно доводиться взаємозв'язок циклу М.Вороного "Сонячні хвилини" та П. Тичини "Сонячні кларнети"